De Heem krijgt geregeld bijzondere werken voor de Tegelse en Steylers historie aangeboden. Dit altijd met een tweeledig verzoek: (1) zorgen dat het werk behouden blijft voor het nageslacht én (2) dat het werk op een mooie herkenbare plek gebruikt wordt. Afgelopen maanden hebben we twee werken aangeboden gekregen, waarvoor we nog zoeken naar een nieuw onderkomen. Zonder nieuw onderkomen wordt het object mogelijk afgevoerd.

Heb of weet je een mooie plek/bestemming, dan horen we dit uiteraard graag via ons secretariaat (secretaris@hktegelen.nl of telefoon 06 29 381351)!

Gezochte locatie voor object 1: model van het Tegels station

Modelmakerij Gommans in Tegelen heeft vóór de bouw van het huidige station in Tegelen een schaalmodel gemaakt. Het model heeft jarenlang staan pronken in het clubgebouw “wachtpost 15” van de Noord-Limburgse Modelspoorweg Vereniging (NLMV) uit Venlo. Door nieuwe plannen binnen de vereniging hebben ze geen plaats meer voor dit unieke stukje Tegelen.

Gezochte locatie voor object 2: kunstwerk van De Globe

In de hal van De Globe in Belfeld hing vanaf 1981 dit kunstwerk. Bij de overname door Componenta en later VDL is dit kunstwerk overgenomen door een oud-medewerker en geplaatst in de eigen tuin in Venlo-Zuid. Door verhuizing wordt nu een andere locatie gezocht. Bij voorkeur vinden we nu een plek op of nabij het Globeterrein aan een van de gevels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie