Na WO I (1914-1918) zijn in Tegelen veel Oostenrijkse en Hongaarse kinderen opgevangen om aan te sterken. De meesten zijn tijdelijk gebleven, maar ook velen zijn hier gebleven. Ons lid Sjeng Ewalds is op zoek naar hun verhalen. Heb je namen en/of informatie van mensen die uit Oostenrijk of Hongarije hierheen kwamen na 1918? Dan horen we dit graag.

Één daarvan was Frieda Beinhauer (op de foto onderste rij, 4e van rechts). Zij werd 12 september 1906 geboren in Wenen. Zij trouwde met de Tegelse Harie Ververgaert en overleed in 1981 in Venlo. Wie weet meer over haar? Of over de zusjes Wally en Aranka Kriffel uit Hongarije. Zij overleden jong in Tegelen in 1932 (op 12-jarige leeftijd) en in 1935 (op 13-jarige leeftijd). Een ander kindje, Frieda, werd in Tegelen door pleegouders Hendrikx-Heuvelmans opgevangen en nam ook de achternaam Hendrikx aan. Zij leefde van 1909 tot 1993 en overleed in Martinushof.

Op de foto is een aantal van deze kinderen in Tegelen opgenomen. Op de bovenste rij rechts, met de hand op de schouder, is Gustav Horvath uit Wenen. Hij verbleef bij de familie Ewalds-Bouwman, op Kerkstraat 30.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie