Onze nieuwe expositie over de Passiespelen wordt op zaterdag 10 juni om 11.00 uur met enkele woorden geopend. Wij nodigen u uit hierbij aanwezig te zijn.

Iedere vijf jaar wordt er door gigantisch veel vrijwilligers uit Tegelen en de directe omgeving gewerkt aan uitvoeringen van de Passiespelen. Sinds 1931 heeft de uitvoering een groot aantal veranderingen doorgemaakt. Grootschaliger, moderner, professioneler, maar altijd gebaseerd op hetzelfde bekende verhaal.

 De Heemkundige Kring Tegelen heeft tezamen met de Stichting Passiespelen een expositie opgezet die een beeld geeft van de ontwikkeling van de Passiespelen. Met veel foto’s wordt de bezoeker meegenomen door de lange traditie van de Passiespelen, vanaf de oprichting in 1931 tot en met het laatste, spraakmakende, seizoen in 2015. Het toneel verandert, de kostuums, de grime en het verhaal belicht andere aspecten. Kortom: de steeds voortdurende ontwikkeling en vernieuwing waar de Tegelse Passiespelen bekend om staan. Naast veel beeldmateriaal kunt u een greep uit de collectie kostuums en rekwisieten bewonderen, evenals een aantal oude affiches, oorkondes en andere voorwerpen.

De expositie is vanaf 10 juni tot en met 15 juli iedere zaterdag te bekijken van 11.00 tot 16.00 uur op de Kerkstraat 2A in Tegelen. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie