Zojuist ontvingen we bericht dat dhr. Ton Herijgers vorige week is overleden. Ton was de tweede voorzitter van de Heemkundige Kring Tegelen, tussen 1984 en 1987. Hij maakte vanaf 1980 deel uit van het bestuur als vice-voorzitter. Binnen de vereniging zette hij zich met name in voor de lokale flora en fauna. Hij verzorgde voor de leden verschillende excursies naar de groene plekken in Tegelen en Steyl, maar ook daarbuiten. Zo werden met zijn deskundige uitleg excursies gemaakt naar de Ospelse Peel, de Hamert, het Schuitwater in Grubbenvorst en de Hariksee. Medio 1987 verhuisde hij met zijn vrouw Netty naar Susteren. De laatste jaren speelde ouderdom Ton parten en sinds enkele maanden werd hij liefdevol verzorgd in Zorgcentrum Aan de Baan in Susteren. Hij overleed daar afgelopen vrijdag 21 augustus op 82-jarige leeftijd.

Ton was erg betrokken bij de Tegelse samenleving. Naast zijn activiteiten voor de Heem zette hij zich ook in voor de Botanische Tuin in Steyl.

We hebben Netty, kinderen Pascal en Nicole en kleinkinderen namens bestuur en leden veel sterkte gewenst met het verwerken van het verlies.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie