Op zondag 6 september organiseren we een mooie fiets- en wandeltocht met de titel “Kóm èns doeënderbeej”.
De tocht door Tegelen en Steyl kan naar eigen wens individueel of in kleine groepen gefietst of gewandeld worden.
Uiteraard houden we rekening met alle veiligheidsvoorschriften: de activiteit is buiten en we houden goed afstand.

Starten is mogelijk tussen 13.00 en 14.30 uur ‘onder de klok’ op de hoek Spoorstraat-Grotestraat.

Er zijn wandelroutes van 3, 5 of 8 kilometer. De route van 3 kilometer voert door het centrum van Tegelen. Die van 5 kilometer door Steyl. De route van 8 kilometer combineert beide.

De fietsroute is 17 kilometer lang.

We zorgen onderweg voor het nodige vertier. Zo kan er tot 17.00 uur een kijkje worden genomen in:

  • Het St. Michaelklooster in Steyl. De gidsen van het St. Michaelklooster verzorgen voor de deelnemers rondleidingen door de Bovenkerk.
  • Het Ketelhuis in Steyl.
  • De botanische tuin de Jochumhof.
  • Openluchttheater De Doolhof met de theateropstelling van de Passiespelen
  • Een gids van IVN vertelt u over de vleermuisverblijven in Egypte.
  • Lies Oosterveld laat u haar uitvaartverzorging in de Abdijhof van Ulingsheide zien.

Onderweg kunnen ook de 200 plekken van de rommelroute worden bezocht; veel mensen in Tegelen en Steyl verkopen die dag vanuit hun garage, tuin of oprit.

Deelname is gratis. Je ontvangt bij het startpunt een routekaart, een vragenformulier en een consumptiebon voor een versnapering. De consumptiebon kunt u onderweg inleveren bij Jochumhof, Oelespot of Sintermerte. We steunen hen immers graag in deze moeilijke tijden.

Het vragenformulier kan tot 18.00 uur ingeleverd worden bij het start- en eindpunt of tot 23.00 uur in de brievenbus van ons secretariaat, Bongerdstraat 6, worden gedaan. Degene die de meeste vragen goed beantwoordt, ontvangt een boek naar keuze uit onze webshop. Bij de beantwoording van de vragen mag er gespiekt worden in het gelijknamige boek “Kóm èns doeënderbeej”.

Deelname is gratis. Je ontvangt bij het startpunt een routekaart, een vragenformulier en een consumptiebon voor een versnapering. Het vragenformulier kan tot 18.00 uur ingeleverd worden bij het start- en eindpunt of tot 23.00 uur in de brievenbus van ons secretariaat, Bongerdstraat 6, worden gedaan. Degene die de meeste vragen goed beantwoordt, ontvangt een boek naar keuze uit onze webshop. Bij de beantwoording van de vragen mag er gespiekt worden in het gelijknamige boek “Kóm èns doeënderbeej”.

Het boek “Kóm èns doeënderbeej” is in 2019 door Gertie Schouwenberg geschreven en voorzien van foto’s van Adriaan de Roode. Het bevat beschrijvingen en foto’s van 50 historische locaties in Tegelen en Steyl. Centraal in het boek staat de mozaïekbank op de hoek Grotestraat – Spoorstraat. De 25 foto’s van historisch Tegelen en Steyl die de bank sieren zijn verwoord in verhalen in het boek. Gertie en Adriaan hebben achter ieder van de historische foto’s een verhaal uitgewerkt en op een mooie wijze met foto’s in beeld gebracht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie