Op zondag 24 september organiseert de Heemkundige Kring Tegelen samen met de Bürgerverein uit Kaldenkerken in het kader van Tegelen 200 jaar bij Nederland een grensoverschrijdend treffen aan de grens Heidenend(grens Kaldenkerkerweg Tegelen – Steylerstrasse Kaldenkerken). De Heem heeft zich afgelopen jaar ingezet om de grens een meer herkenbare plek te maken. Daarvoor worden op de 24e september informatieborden met een korte historische beschrijving van de grens en diverse historische foto’s onthuld. Tevens heeft de Heem gezorgd voor een fris verflaagje over de grenspaal en het voormalige grensgebouw.

Het TeKa Grenstreffen begint om 11.00 uur met een ontvangstwoordje. In het Kaldenkirchener en Tegels dialect wordt door respectievelijk Elvire Kückemanns en Truus Verbong een verhaal over de grensovergang Tegelen/Kaldenkerken voorgedragen. De onthulling wordt verzorgd door onze burgemeester dhr. Antoin Scholten en een vertegenwoordiger vanuit onze duitse buren. We sluiten het treffen rond 12.30 uur af met een toost en een gezellig samenzijn.

I.v.m. de catering willen wij graag weten hoeveel personen er komen. Daarom graag vóór 20 september via onderstaand formulier laten weten of je aanwezig kunt zijn.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie