Weet jij nog meer officieuze namen van gebieden en gebouwen in Tegelen en Steyl? Naast diverse officiele namen van gebouwen en gebieden, hebben veel gebouwen, bruggen, buurten, wateren en gebieden in de volksmond een naam. Zo kennen we in Tegelen en Steyl natuurlijk de wijk Op de Heide, het buurtschap Egypte, openluchttheater De Doolhof en Heemtuin Jochumhof, maar ook Klein Zwitserland, Groeve Wambach, Villa Moubis en Chateau Holtmuhle. Maar, er zijn er nog veel meer. Het Kadaster wil al deze zogenaamde toponiemen verzamelen en in de kaart intekenen. Hiervoor heeft het Kadaster de Heem gevraagd te helpen. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken!

 

Laat met een reactie onder dit bericht weten welke namen van gebouwen, bruggen, buurten, wateren en gebieden je kent. Hoe heten bijvoorbeeld de bedrijventerreinen in Tegelen en de begraafplaatsen bij de kloosters in Steyl? En welke gebouwen hebben in de volksmond een naam? Graag reacties!

 

Wij verzamelen alle toponiemen en geven deze door aan het Kadaster. Uiteraard gaan we later alle verzamelde toponiemen op kaart via onze website beschikbaar stellen.

1 reactie

  1. Maar 12 jaar woonde ik in Tegelen. Toch herinner ik me de namen van diverse Tegelse gebieden. Ik noem er een aantal van, al zullen er veel wel bekend voor komen: ‘t Kruuts, Den Alland, De Riet, Nabben, Den Bas, Quattre Bras, De Aaje Munt, De Bongerd, De Snelle Sprong, De heilige Eik, De panneschop, De Kleikoel, De Maalbeak, ‘t Vear, de Kaai. Maar de echte Tegelenaren zullen zich nog wel veel meer namen herinneren.
    Hub. Reumkens, Maastricht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie