We krijgen heel veel complimenten en overige mooie reacties over het recent door de Heem uitgebracht boek ‘Zoeëdet weej ‘t noeëts vergaete; persoonlijke verhalen uit WOII in Tegelen en Steyl’. Het boek spreekt de lezer enorm aan en haalt veel herinneringen terug. Voor velen die de oorlog niet hebben meegemaakt geeft het een goed beeld van het leven toen. Deze mooie woorden doen ons veel goed.

Hieronder een aantal van deze reacties.

Piet Ververgaert – “Geweldig om te lezen, zeker ook het gedeelte over Kaldenkirchen”

Jan Kuntzelaers – “Bedankt voor dit boek, heel mooie prestatie, ik heb tot vannacht 03.00 uur door gelezen”

Marcel Hogenhuis – “Dank Heemkundekring Tegelen voor het prachtige nieuwe boek. Vol indrukwekkende verhalen, gebundeld door Jos Wolbertus. Juist door de verscheidenheid van belevenissen, kan ook een volgende generatie een goed beeld krijgen hoe het is geweest vóór, tijdens en na onze bevrijding. Van harte aanbevolen!”

Hub Reumkens – “In de eerste plaats mijn grote complimenten voor de uitgave “Zoeedet weej ‘t noeets vergaete”. Ik heb intussen deel A en B gelezen, genoeg om dit werk zeer te bewonderen”.

Hans Feijen – “Héél bijzonder werkstuk is het geworden .Indrukwekkende persoonlijke verhalen verankerd voor het nageslacht. Heel makkelijk leesbaar, menselijk beeldend en makkelijk inlevend in de gebeurtenissen van destijds en de persoonlijke gevolgen voor mensen van toen waarvoor nu een eigentijds document is gecreëerd. Met een veelzeggende boodschap in dit bijzondere herdenkingsjaar. Chapeau vooral ook voor het wetenschappelijke en volhardende speurwerk van jaren”.

Ilse Qerkini Meulen – “Bedankt voor dit prachtige boek. Deze verhalen uit os Tegele waren smullen voor mij. Dit is zo levensecht verteld. Laten we vooral deze verhalen blijven vertellen. ook aan de komende generaties.”

Het boek is hier te bestellen. We bezorgen ‘m gratis in Tegelen en Steyl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie