Bij PLUS Verbeeten Op de Heide én PLUS Steyl wordt heftig verzameld. De stickeractie is een groot succes. Tot en met zaterdag 24 februari ontvangen de bezoekers van de supermarkten bij besteding van elke € 10,- een setje met vier plaatjes. Op zaterdag 24 en woensdag 28 februari organiseren de PLUS en Heemkundige Kring Tegelen ruilmiddagen.

De ruilmiddagen zijn beide dagen van 15.00 tot 18.00 uur. Op de 24e februari is de ruilmiddag bij huis van de wijk De Glazenap tegenover PLUS Verbeeten. Op woensdag 28 februari bij het Dörpshóes Rochus aan de Sint Sebastianusstraat. Op deze momenten kunnen de dubbele plaatjes geruild worden tegen die ontbrekende plaatjes, zodat het verzamelalbum compleet kan worden gemaakt.

Het verzamelalbum met de stickers van historisch Tegelen en Steyl is een initiatief van de beide PLUS supermarkten en de Heemkundige Kring Tegelen. De leden van de Heem hebben over 30 échte Tegelse en Steylerse onderwerpen de mooiste foto’s verzameld. Deze zijn voorzien van korte toelichtingen en gebundeld in het schitterende album. Van historische gebouwen tot levendige straattaferelen.

Jong en oud spaart mee. De bewoners van het Annahuis aan de Sint Annastraat hebben, met dank aan de PLUS, hun album al bijna vol.

 

Op woensdag 27 december namen Thei en Marij het eerste exemplaar van het verzamelalbum met 262 schitterende plaatjes in ontvangst. Zelf staan ze ook op één van de plaatjes. Tussen 2 januari en 24 februari 2024 kan er gespaard worden voor historische plaatjes van Tegelen en Steyl bij PLUS Verbeeten Op de Heide en PLUS Steyl. Bij iedere € 10,- aan boodschappen ontvang je vanaf 2 januari een setje van 4 stickers. Spaar ze allemaal en maak het album compleet. Het album is vanaf 28 december te verkrijgen in de winkels.

De uitreiking van het album aan Thei en Marij vond plaats in de Sint-Martinuskerk in het bijzijn van onder meer Jan, Piet en Joop Verbeeten, Lars Janssen van PLUS Verbeeten, Gerald Peters van PLUS Steyl, Leon van Reijmersdal van Local Loyalty Group en de samenstellers van het album. De leden van de Heem hebben afgelopen maanden over 30 échte Tegelse en Steylerse onderwerpen de mooiste foto’s verzameld. Deze foto’s zijn voorzien van korte toelichtingen en gebundeld in het schitterende album. Van historische gebouwen tot levendige straattaferelen. Met deze samenwerking tussen de PLUS Supermarkten in Tegelen en Steyl en onze vereniging is de lokale geschiedenis en boodschappen doen verenigd in een unieke spaaractie.

Onze voorzitter Frank Giesen: “De samenwerking met de lokale PLUS supermarkten biedt een fantastische gelegenheid om de lokale geschiedenis te delen en te waarderen. We hebben met enthousiasme samengewerkt om een diverse collectie samen te stellen die de unieke identiteit van Tegelen en Steyl weergeeft.”

Aan het einde van de actie wordt nog een ruilmiddag georganiseerd, zodat alle mensen hun album vol kunnen maken. Verdere informatie hieromtrent volgt te zijner tijd via onze sociale media en die van de lokale PLUS supermarkten.

We hopen dat we met dit album veel mooie herinneringen en verhalen levend houden en dat dit album tot interessante gesprekken leidt tussen jong en oud. Met deze reis door de geschiedenis begint het enthousiasme, de nieuwsgierigheid en het besef dat het verleden veel te bieden heeft voor ons begrip van het heden en de toekomst.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie