Op 18 mei 2017 verschijnt het boek “Stenen en pannen: geschiedenis en inventarisatie van de grofkeramische industrie in Limburg”. Het boek wordt uitgebracht via het Huis voor de Kunsten Limburg. Dit rijk geïllustreerd boek is geschreven door ons lid Marcel Dings, een kenner bij uitstek van de historie en tegenwoordige staat van die industrietak. In dit unieke boek van 176 pagina’s, met ruim 100 foto’s in fullcolour, wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van deze bedrijfstak en aan alle bijzondere overblijfselen die nog zichtbaar zijn. Naast de voormalige en nog functionerende productielocaties komen ook villa’s, arbeiderswoningen, spoortunneltjes e.d. van deze bedrijfstak in beeld. Uiteraard ook met veel aandacht voor de keramische industrie in Tegelen.

Vanaf 18 mei is de verkoopprijs € 24,95 (excl. € 1,50 verzendkosten). Leden van de Heem uit Tegelen en Steyl kunnen vóór 13 mei het boek reserveren via info@hktegelen.nl en betalen daardoor maar € 22,- per boek incl. verzendkosten.

Niet-leden en leden buiten Tegelen en Steyl kunnen het boek voor € 23,50 incl. verzendkosten reserveren door een email te sturen naar info@hklimburg.nl.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie