Op zaterdag 25 maart werd de expositie ‘Groeten uit Tegelen’ feestelijk geopend door 200 jaar levenservaring. De dames Oehlen (98 jaar) en Janssen (ook 98 jaar), beide van verzorgingshuis St. Julia, én de 4 jarige Sam Houben openden de expositie door het gezamenlijk aanzetten van het zwaailicht. Het zwaailicht krijgt op zaterdagen een prominente plek op de Kerkstraat vóór de expositie. De expositie van de Heemkundige Kring Tegelen, in het kader van Tegelen 200 jaar bij Nederland, wisselt tot oktober diverse keren.

Door voorzitter Jos Wolbertus van de Heemkundige Kring Tegelen en voorzitter Jo van der Velden van Tegelen.nl werden de aanwezigen welkom geheten bij de opening. Aanwezig waren onder meer bestuursleden van Tegelen.nl en een afvaardiging van de Tegelse winkeliersvereniging en de Burgerverein Nettetal.

In de huidige expositie worden veel ansichtkaarten getoond uit de periode 1890-1920 en zijn diverse attributen te zien. Zo kan de kerkklok van de Martinuskerk bediend worden. De TZBO toont filmbeelden van het Tegelen van vroeger. Tevens verkoopt de Heem diverse boeken en DVD’s. Met de opbrengst worden nieuwe publicaties en activiteiten georganiseerd om de historie van Tegelen en Steyl verder onder de aandacht te brengen. De expositie op de Kerkstraat 2A is iedere zaterdag vrij toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur.

In mei volgt de tweede expositie. Deze staat in het teken van de Passiespelen. Na de zomervakantie volgt deel 3: Tegelen en Steyl van 1920 tot heden.

In ons foto-album zijn enkele foto’s van de opening en expositie opgenomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie