“Afscheid nemen is ook de deur openen naar een nieuw welkom.”

In de bestuursvergadering van 4 juni heb ik het bestuur laten weten dat ik uiterlijk per februari 2020 (algemene ledenvergadering) stop als bestuurslid en daarmee ook als voorzitter van de Heemkundige Kring Tegelen.

Na 15 jaar in het bestuur, waarvan 12 jaar als voorzitter, wordt het tijd om het stokje over te dragen. De accu raakt langzaam leeg. Mijn interesse richt steeds meer op onderzoek naar Tegelse gebeurtenissen. Door mijn aandacht voor het bestuurlijke leven binnen de vereniging blijft voor dat onderzoek nu te weinig tijd over.

In de afgelopen 15 jaar hebben we veel bereikt. De naam Heemkundige Kring is meer dan bekend in Tegelen en ver daarbuiten en vele (Tegelse) partners weten ons te vinden.  Maar ook heel veel mensen die informatie over Tegelen willen weten, of die juist informatie of zaken aandragen, weten inmiddels de weg. Een goede zaak. Als voorzitter kun je je niet meer wensen.

Ik zal geen opsomming gaan geven over wat we de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen. De meeste zaken heeft u zelf kunnen ervaren. Zeker is dat ik dit zonder de ondersteuning van een geweldig bestuur en de vele vrijwilligers nooit had kunnen bereiken. Daarvoor ben ik, maar meer nog de vereniging in zijn geheel, deze mensen erg dankbaar.

Mijn besluit om te stoppen geef ik nu alvast aan, zodat de vereniging op zoek kan naar een nieuwe voorzitter. Daar is 8 maanden de tijd voor. Ik ga ervan uit dat dit zal lukken. De Heem is een aantrekkelijke vereniging met veel enthousiasme binnen de leden.

Ik wil iedereen binnen en buiten de vereniging van harte danken voor zijn of haar inzet, op welke manier deze ook gegeven is. De vereniging heeft u nodig, zonder u staat het bestuur ook met lege handen.

Mijn taak heb ik de afgelopen 15 jaar met veel plezier gedaan. Onze mooie vereniging laat ik bloeiend achter, waardoor ik met een goed gevoel afscheid kan nemen.

Nogmaals hartelijk dank voor alles.

Jos Wolbertus

Voorzitter Heemkundige Kring Tegelen

Bericht van het bestuur
Het vertrek van Jos uit ons bestuur valt ons zwaar. Jos is 12 jaar lang het gezicht van onze vereniging geweest en heeft met z’n enthousiasme, kennis van de Tegelse historie en zijn enorme netwerk in Tegelen en Steyl erg veel voor onze vereniging en de Tegelse samenleving betekend. We gaan ‘m missen in onze vereniging en aan onze bestuurstafel. Bij het afscheid van Jos als bestuurslid tijdens de ledenvergadering in februari 2020 staan we hier nog extra bij stil.
Door het vroege aankondigen van z’n vertrek als bestuurslid en voorzitter kunnen we tijdig op zoek naar een opvolger. Een opvolger die op z’n eigen wijze samen met het bestuur de vereniging verder laat bloeien en groeien. Iemand die het gezicht binnen en buiten onze vereniging is en met alle leden voor de kar staat. Wij zetten daar onze schouders onder.
Wil je zelf eens over de voorzittersfunctie met ons spreken? Of heb je een suggestie wie we hiervoor kunnen polsen? We horen het graag. Bel dan even met onze secretaris John Raijer, 06 29 381 351 of stuur een email naar secretaris@hktegelen.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie