Op zondag 8 maart organiseert Stichting Tegelen.NL in Cultureel Centrum de Haandert van 15.00 tot 17.30 uur een concert om “75 jaar Vrede” te vieren. Dit geschiedt in samenwerking met een groot aantal Tegelse partners, zoals Harmonie Sempre Avanti, de koren Campanella, de Tegelse Hofzangers en Zangvereniging Vriendenkring, die bij het thema passende muziekstukken ten gehore zullen brengen.

In het programma is ook begrepen de presentatie van een boek dat de Heemkundige Kring Tegelen heeft gemaakt in het kader van Tegelen in oorlogstijd; het boek draagt de toepasselijke naam ‘Zoeëdet weej ‘t noeëts vergaete’.

Daarnaast zal vanuit Santa Fe aandacht besteed worden aan een bijzonder aspect van de bevrijding van de regio. De laatste Duitsers werden begin maart 1945 verdreven uit Tegelen en Venlo door het gesegregeerde 784e  Tankbataljon, dat op de witte officier na volledig uit Afro-Amerikaanse soldaten bestond. Wim Kaldenhoven vertelt hierover.

Kaarten voor dit bijzondere evenement zijn vanaf 6 februari a.s. verkrijgbaar voor € 10,- bij het Tegels Informatiepunt, Kerkstraat 2A in Tegelen op maandag en donderdag van 15-17 uur en zaterdag van 11-13 uur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie