Op zaterdag 18 mei 2019 hebben we onze halve dagreis. Op deze dag maken we een stadswandeling door de laatmiddeleeuwse binnenstad van Venlo en komen we op vooral onbekende, maar zeer interessante plekken. We laten ons rondleiden door Jacob Schotten, die als beleidsadviseur cultuurhistorie bij de gemeente Venlo werkt. Hij laat met name zien wat er nog over is van het oorspronkelijke landschap met reliëf/hoogteverschillen en waterlopen. Door op een aantal plek-ken in de wandelroute stil te staan bij de resultaten van archeologisch onderzoek wordt de boeiende ontstaansgeschiedenis van de stad uit de doeken gedaan. Tussendoor maken we een stop voor een hapje en drankje. We vertrekken de 18e om 13.30 uur bij het station in Tegelen. Een aantal rijdt met auto’s, de overigen met de fiets.

13.30 uur Vertrek met fiets of auto vanaf parkeerplaats achter het station van Tegelen naar Venlo. Parkeren kunt U het beste in de buurt van het Limburgs museum
14.00 uur Start rondleiding door Jacob Schotten vanaf entree van Limburgs museum
15.00 uur Koffiepauze met hapje
15.30 uur Vervolg rondleiding door Jacob Schotten
16.30 uur Vertrek naar Tegelen

Er zijn geen kosten verbonden aan deze rondleiding. Om alles beheersbaar te houden kunnen er maximaal 25 leden van de Heem deelnemen aan deze rondleiding.

Er hebben zich nu 25 personen aangemeld. Het is dus niet meer mogelijk om deel te nemen. Als je onderstaand formulier invult, dan zetten we je op de reservelijst; indien een of meerdere van de 25 aangemelde personen niet kan, nemen we op volgorde van aanmelding contact op.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie