Tegels-trailtje voor geocachers

Wie in Tegelen mensen ziet die stiekem onder een bankje kijken of achter een bord zoeken naar iets, niet schrikken. Het zijn mogelijk geocachers. De afgelopen maanden heeft Thomas van Broekhoven (13) uit Venlo namelijk een aantal van deze caches verstopt bij historische plekken in Tegelen.

 

Spel

Geocaching is een spel dat al meer dan 25 jaar bestaat. Het is een spel waarbij je gebruik maakt van GPS  punten en waarbij je naar een plek moet gaan waar iets ligt waar een een logrolletje in zit. Hier moet je je naam op noteren als bewijs dat je de cache gevonden hebt. Dit kan een kokertje zijn, maar ook een doosje of een kistje. Als je je naam opgeschreven hebt mag je deze op de website van geocaching noteren. Je hebt dan een vondst.

Inmiddels liggen er over de hele wereld van dit soort schatten verstopt. Thomas is in 2019 begonnen met de hobby. Nog voor de lockdown begon hij met zoeken. Eerst vlakbij zijn huis en gaandeweg steeds iets verder weg. Inmiddels heeft hij meer dan 1000 vondsten. Ondermeer in Nederland, Duitsland en België. De mooiste cache lag net over de grens in Duitsland waar de cache verstopt lag in een geocaching auto!

Doordat de oma van Thomas op Steyl woont en hij daar vaak te vinden is moesten er ook caches in Steyl en Tegelen verstopt worden. Het zoeken van caches valt vaak samen met wat informatie over de plek. De historie van Tegelen past daar prima bij. De steenfabriek Canoy Herfkens, de oude stationsklok of het Kranenbreukershuis. Allemaal plekken met een belangrijke historie voor Tegelen. Het Tegels-trailtje is inmiddels een wandeling geworden  door de geschiedenis van Tegelen. Alle plekken zijn te vinden met een gratis account op geoaching via de telefoon of een gps ontvanger. De afgelopen maanden zijn de caches al tientallen keren gevonden en gelogd.

Inmiddels doen Thomas zijn vader, moeder, oma en af en toe ook zijn zusje mee. Naast Tegelen heeft Thomas ook caches in Venlo en Steyl verstopt. Zelf zoekt Thomas ook de caches. De mooiste vondsten kan je zien op zijn instagramaccount Geocacher on Tour. De caches worden altijd geplaatst na toestemming van de eigenaar van de grond. Het is dan ook de bedoeling dat niet alleen de cache,  maar ook de ruimte er omheen met respect wordt behandeld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie