Afgelopen vrijdag, 14 april 2023, zijn door wethouder Frans Schatorjé en Wijkraad De Noordkern de informatieborden bij enkele wandelknooppunten onthuld. Op zes plekken in Tegelen zijn borden geplaatst die de wandelaars informatie geven over de historie van de locatie én de wandelknooppunten die gevolgd kunnen worden. De borden staan op Plein 1817, halverwege de Stationsstraat, bij Kasteel de Holtmühle, bij de Leemhorst (Hoeve Bakenbos), bij de smalspoortunnel onder het spoor in Egypte én op de Hoekstraat in Oud-Tegelen.

Het initiatief voor de bord komt van Wijkraad de Noordkern. De borden zijn gefinancierd met de gelden die de vrijwilligers van de Wijkraad hebben ontvangen voor het opruimen van het zwerfvuil. De Heemkundige Kring Tegelen heeft gezorgd voor de historische teksten én foto’s.

Gelijktijdig met de onthulling werd ook een gratis informatiefolder met de teksten en afbeeldingen gepresenteerd. De folder met de wandel- en fietsroutes is onder meer te verkrijgen bij het Tegels InformatiePunt (Kerkstraat 2) én bij de KOSO (hoek St. Martinusstraat – Grotestraat).

In Tegelen zijn al langer meer dan 30 knooppunten voor wandelroutes. Met de knooppunten kunnen wandelaars zelf een route samenstellen, die hen leidt langs de mooiste plekjes. De knooppunten in Tegelen zijn ook verbonden met de knooppunten in de omliggende plaatsen in Nederland en Duitsland, zodat ze onderdeel zijn van één netwerk. De knooppunten vindt je op de website van het Visit Noord-Limburg.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie