Op 15 november verzorgt Mart Deckers op verzoek van de Heemkundige Kring een lezing over bodemvondsten in Tegelen en omgeving. De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats bij de Harmoniezaal aan de Posthuisstraat.

In de lezing neemt Mart ons mee op z’n reis door de tijd in het verre Limburgse verleden. Hij neemt materiaal mee om te laten kijken. Mocht je zelf vondsten mee willen nemen, dan gaat hij z’n best doen er wat over te vertellen!

Mart Deckers is  in 1962 in Tegelen geboren. In z’n dagelijks leven is hij werkzaam als machinist bij de Nederlandse Spoorwegen. Voor zijn hobby is hij amateur Paleontoloog, fossielenverzamelaar dus. Als basisschool leerling in groep 8 van de Aloysiusschool werd hij door iemand van de Jeugd-Natuurwacht aangestoken met het virus van stenenverzamelaar. Ook in de plaatselijke bossen op het hoog-terras rond “De Nord” was hij op de velden te vinden als er geploegd was en het geregend had. Bewerkte vuurstenen, grindfossielen en agaatjes (sierstenen) waren z’n vondsten daar. Later is hij zich gaan specialiseren op het Krijt-tijdperk, puur omdat de kalksteengroeves in de buurt zijn, en het materiaal goed te prepareren is. Ook is hij vrijwilliger / preparateur geworden in het Natuur Historisch Museum te Maastricht.

Voor niet-leden van de Heemkundige Kring bedraagt de entree € 4,-, contant te betalen bij de ingang. Aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie