Op 14 november om 20.00 uur in ’t Zaelke aan de Ariënsstraat houdt ons lid Marcel Dings voor de derde keer een lezing over “Het verdwenen Tegelen”. Wie kent dat niet, het gevoel van “heeft daar vroeger dan nog een ander huis gestaan?”. En “wie woonden daar dan wel?“.

Gedreven door diezelfde vragen en uit interesse voor het verleden van de voormalige gemeente Tegelen, is historicus Marcel Dings enkele jaren geleden een onderzoek gestart naar de bewoners en huizen van deze voormalige gemeente. Gegevens en foto’s werden uit archieven opgediept. Vervolgens werden de gegevens over inwoners en de foto’s van huizen in een computer aan elkaar gekoppeld. Verdere navraag bij oudere inwoners leverde vervolgens aanvullende gegevens op, om het geheel te completeren.

Een interessant deel van het project wordt 14 november aan de leden van de Heemkundige Kring Tegelen en overige geinteresseerden gepresenteerd. Aan de hand van veel fotobeelden legt hij uit hoe het hoger gelegen gebied van Op de Heide zich heeft ontwikkeld. Daarbij wordt aandacht besteed aan verschillende bouwfases en worden foto’s geprojecteerd, om duidelijk te maken welke panden er ooit gestaan hebben, welke panden er nog steeds staan, en wie er gewoond hebben.

Het geheel belooft een feest van herkenning te zijn voor mensen die Op de Heide gekend hebben van voor de grote veranderingen rond 1970. De lezing is voor leden van de Heemkundige Kring Tegelen gratis te bezoeken. Niet-leden betalen € 4,-.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie