Hans Bos verrichtte 25 jaar onderzoek naar de afstamming van Tegelse families en publiceert de resultaten daarvan in het boek “Tegelse families in beeld”. Onze leden Chrit van Horck en Carel van Nisselroy verleenden hieraan hun medewerking. Veel foto’s en informaties komen uit ons eigen archief. Hans beschrijft de afstammingsgeschiedenis van 60 Tegelse families aan de hand van een zogenaamde kwartierstaat van een gezin in combinatie met een familiefoto en een achtergrondverhaal, waarin duidelijk herkomst, beroepen, woonadressen, etc. van 5 generaties voorkomen. Het blijkt, dat er bijna geen families zijn, waarin de voorouders tot 5 generaties terug uitsluitend in Tegelen zijn geboren. Dat heeft te maken met de trek naar Tegelen aan het einde van de 19e eeuw, die op zijn beurt weer een gevolg is van de industrialisatie van Tegelen, die begint rond 1870.

Het betreft hier o.a. de families Ambaum, Benders, Beurskens, Bongaerts, Breuer, Cremers, Cuijpers, Doesborgh, Dings, Driessen, Giesen, Gitmans, Hekkens, Houba, Hovens, Huijs, Jentjens, Koopmans, Kreijkamp, Kurstjens, Leenen, Noten, Oehlen, Quicken, Rossel, Schatorjé, Teeuwen, Thissen, Verhaegh, Vossen en velen anderen. En veel van die families ook nog eens in diverse kruisverbanden. Een echt naslagwerk, dat thuis hoort in uw Tegelse boekenkast.

Het boek ‘Tegelse families in beeld’ is te verkrijgen in onze Webshop.

4 thoughts on “Nieuw boek over Tegelse families

 1. Yvonne van rhee

  Graag wil ik weten of het mogelijk is om een boek te bestellen en dit nog voor de kerst in huis te hebben, evt kan ik het in Tegelen ophalen ergens?

  • John Raijer

   Beste Yvonne,
   We hebben je een persoonlijk berichtje gestuurd.
   John

 2. Esther Houba

  Hallo , graag zou ik het boek “Tegelse families in beeld ” bestellen voor mijn vader.
  Echter als ik naar jullie webshop ga via de link , vind ik dit boek niet.

  Is dit boek nog te bestellen en , zo ja , voor welke prijs ?

  vr gr ,

  Esther Houba

  • John Raijer

   Beste Esther,
   We beschikken zelf niet meer over een exemplaar. Mogelijk liggen er bij Boekhandel Van Heel of boekhandel Timmermans nog exemplaren.
   John

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een sterretje zijn vereist *

Velden wissenVerzenden