Foto: Omroep Venlo

Op dinsdag 23 augustus werd op Omroep Venlo een item uitgezonden over het genealogiespreekuur van de Heem. Hiervoor werd ons lid Hans Bos gefilmd terwijl hij de stamboom van verslaggever Harry Lucker uitzoekt.

“De afgelopen dertig jaar verzamelde hij gegevens van 141.000 mensen die een link hebben met Tegelen en die gegevens verwerkte in zijn eigen digitale genealogieprogramma. Maar hij weet dus ook dat de zelfverklaarde ‘echte Tegelenaren’ vaak helemaal niet zo Tegels zijn als ze zelf hadden gedacht. ‘Tegelen was aan het begin van de vorige eeuw een belangrijke industriestad met volop werkgelegenheid. En dat trok heel wat mensen naar deze plaats. Wie gaat graven in zijn Tegelse familiegeschiedenis komt erachter dat binnen drie, vier generaties die Tegelse familie oorspronkelijk helemaal niet uit Tegelen komt’, zegt Bos.” Bekijk het hele artikel en filmpje op de website van Omroep Venlo.

Hans Bos en overige leden van de Werkgroep Genealogie zijn iedere woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig bij de KOSO. Daar worden de bezoekers op weg geholpen bij het uitzoeken van de informatie over de voorouders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie