Na het succes van vorig jaar, waar circa 80 bezoekers zich konden vergapen aan oude foto’s, organiseert de Heemkundige Kring  Tegelen ook dit jaar weer de foto-avond “Herken je opa”. Tijdens deze avond proberen we weer onbekende personen, gebouwen en gebeurtenissen uit Tegelen en Steyl een naam te geven. Daarvoor willen wij U en ook niet-leden uitnodigen van harte uitnodigen op dinsdag 2 juni om 19.30 uur  in “d’m  Bongerd” aan de Bongerdstraat  om te komen kijken naar een gedeelte van het fotoarchief van de Heemkundige Kring Tegelen

De Heemkundige Kring Tegelen heeft momenteel een  fotoarchief van ruim 30.000 digitale foto’s van Tegelen, Steyl, haar gebouwen en inwoners. Veel is bekend en dat willen we graag presenteren voor onze leden en andere geïnteresseerden. Veel is echter ook nog niet bekend. Namen van mensen, plaatsen waar gebouwen gelegen hebben, gebeurtenissen in Tegelen en Steyl en activiteiten van groepen, die in het verleden plaats vonden. Wij hopen dat U ons kunt helpen om sommige mysteries op te lossen. U krijgt deze avond een aantal foto’s te zien waarvan niet bekend is wat er precies opstaat. Met uw hulp hopen we meer informatie te krijgen. Het wordt een gezellige avond en hopelijk ook een feest van herkenning. Heeft u zelf nog foto’s, documenten of gebruiksvoorwerpen, welke u aan de Heem ter beschikking wilt stellen dan kunt u deze op deze avond meebrengen. De foto’s worden gescand en u krijgt de originele uiteraard direct weer terug.

 

Breng gerust uw familie/kennissen/vrienden mee.  Des te meer gezichten, des te meer kan op herkenning. Toegang is voor iedereen gratis! We beginnen om 19.30 uur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie