Wel eens gekeken naar de serie “Verborgen Verleden” en je afgevraagd waar jouw voorouders leefden en wat zij zoal deden? Op de televisie is dit natuurlijk voorbehouden aan BN-ers.

Maar je kunt het ook zelf gaan ontdekken. De Heemkundige Kring Tegelen start met een werkgroep Genealogie/Stamboomkunde voor leden die op zoek willen gaan naar hun (Tegelse) voorouders. Als aanloop wordt voor de werkgroepleden, onder leiding van Hans Bos, een cursus Stamboomkunde ofwel Genealogie georganiseerd.

De cursus wordt in september/oktober op zes avonden gegeven en wordt afgesloten met een bezoek aan het archief in Maastricht of Venlo. Gebruik van een laptop of tablet tijdens de cursus is aan te bevelen.

Een van de manieren om op overzichtelijke wijze je voorouders inzichtelijk weer te geven is een kwartierstaat. Hieronder een voorbeeld van zo’n kwartierstaat uit de familie van de secretaris van de Heemkundige Kring Tegelen, John Raijer.

De groep gaat na de cursus door als werkgroep om kennis uit te wisselen en genealogische vragen over Tegelse en Steylerse families te beantwoorden. Heb je interesse of vragen? Laat dit dan weten via telefoon 06 29 381 351 of email genealogie@hktegelen.nl.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie